Werkgebieden

Het vissersgebied

Het vissersgebied behoort tot een van de meest achtergebleven regio’s aan de oostkust van India. Friends Indeed werkt hier in 15 afgelegen vissersdorpen. Hier wonen ongeveer 16.000 mensen, waaronder ongeveer 8.000 kinderen.

In deze dorpen is het overgrote deel van de bevolking afhankelijk van seizoensgebonden visvangst. Dit leidt tot een jaarlijkse tijdelijke migratie waardoor de ontwikkeling van de regio sterk achter blijft.

Door de migratie gaan de kinderen uit deze dorpen niet of nauwelijks naar school. De kindersterfte erg hoog door slechte hygiëne, vervuild water en ontbrekende medische zorg. Gehandicapte kinderen hebben het dubbel zo zwaar: door de grote armoede is er geen geld voor medische behandelingen of hulpmiddelen.

Friends Indeed werkt in deze dorpen aan: 

  • Kwaliteitsverbetering van het onderwijs
  • Water, sanitatie en gezondheidszorg
  • HIV- programma in 250 dorpen en omgeving

Lees hier wat inmiddels bereikt is.

Het stammengebied

Sinds 2009 werkt Friends Indeed ook in het stammengebied Ananthagiri.
In samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Schoklandfonds is destijds hetzelfde programma opgezet als in het vissersgebied op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en armoedebestrijding.

Het betreft een zeer afgelegen gebied waar Friends Indeed in 12 dorpen werkt. Hier wonen ongeveer 45.000 mensen, waarvan ongeveer 10.000 vrouwen en 20.000 kinderen. De bewoners in dit gebied leven vooral van het verzamelen van vruchten en een klein beetje rijstbouw. Er is nauwelijks geld in omloop; veelal wordt er geruild. Vaak moet er vele uren, soms dagen, gelopen worden om een markt of een dokter te bereiken.

Friends Indeed werkt in deze dorpen aan:

  • STAR-schools: kwaliteitsverbetering onderwijs op 12 scholen
  • I Learn to Speak English (ILSE) met solarcomputers
  • Onderhoud waterputten en toiletten

Uddhanam regio

In de streek Uddhanam, aan de oostkust van India, tegen Orissa aan, heerst een ernstige nierziekte.

Eerst stierven alleen de landarbeiders tussen de veertig en vijftig jaar.  Nu sterven ook de twintigers en dertigers, hun vrouwen en hun kinderen.

Er dreigt een humanitaire ramp.

Dringend nodig: drinkwater voor 10 dorpen in de streek Uddhanam voor 21.548 inwoners.

Meer informatie