Bestuur

Het begon allemaal aan een keukentafel in een souterrain aan de Nieuwendammerdijk in Amsterdam, in 2001. Daar kregen de plannen voor Friends Indeed vorm.

We begonnen heel simpel: met een begroting van f 15.000 per jaar. Een van de 1e projecten was het Krushi home in Hyderabad voor voormalige straatkinderen. Daarna een aanbouw bij het MSI home in Kakinada voor meisjes met polio.

Een van de meer gecompliceerde projecten was de renovatie van 22 sloppenscholen in Hyderabad, samen met de lokale overheid.

Medio 2005 ontwikkelde het bestuur een visie op integraal beleid: door tegelijkertijd programma’s uit te voeren op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg hoopt het bestuur een duurzame meerwaarde te verkrijgen.

 

Anne Legeland

Anne Legeland

Directeur

Anne Legeland is een van de mede-oprichters en sinds 2004 directeur. Haar bagage: voorheen advocaat en rechter-plaatsvervanger, gespecialiseerd op de gebieden arbeidsrecht, gelijke behandeling en bestuursrecht.

Gijs RemmeltsGijs Remmelts

Gijs Remmelts is lid. Hij is geoloog bij de adviesgroep voor Economische Zaken van TNO te Utrecht.

Irene WielingIrene Wieling

Irene Wieling is de voorzitter. Zij is Hoofdinspecteur van Onderwijs in Noord Holland. Naast haar betrokkenheid bij Friends Indeed is Irene Wieling lid van de Adviesraad van het Bovenij Ziekenhuis.

Karin SchadeeKarin Schadee

Karin Schadee is lid. Zij is jurist en actief betrokken bij Campus Challenge.

Marlies LutgendorfMarlies Lutgendorf

Marlies Lutgendorf is inkomend bestuurslid en was van oktober 2011 tot februari 2012 vrijwilliger op Campus Challenge.

Nico KuipersNico Kuipers

Nico Kuipers is de penningmeester. Hij is chartered accountant en partner van Horlings, Brouwer & Horlings in Amsterdam. Nico Kuipers ook actief als Bestuurslid van het Circus Elleboog in Amsterdam.