De Campus is gebouwd in 2009 en bestaat 10 jaar!

Vele kinderen hebben in de schoolbanken gezeten en met hun rolstoel en rollators door de gangen gecrost. En dat is te zien!

Tijd om de school en de bijgebouwen te renoveren, zodat de school er weer tien jaar tegen kan.

De bouw van de school

De school is in 2009 gebouwd en geopend. Het is een robuust gebouw destijds zodanig gefundeerd dat er in de toekomst meerdere verdiepingen bovenop kunnen.

Het is gebouwd in een carré: er is een ruime hal, overdekte galerijen waar ook lesgegeven kan worden en een met gras begroeide binnenplaats voor sport.

Er zijn in totaal 10 lokalen, een bibliotheek, een computerruimte, een Engels lokaal, een zaal voor yoga, dans en conferenties en twee toilethoeken met ieder 4 toiletten.

Onderhoud van de school tot heden

Het gebouw is vanaf de bouw redelijk goed onderhouden, maar de klimaat invloeden doen zich gelden. De afwisselende vochtige hitte, de zware regenval in de moessontijd en het zout in de lucht – het gebouw staat hemelsbreed 7 km van de Bengaalse zee – zorgen er mede voor dat het gebouw nu toe is aan een grote onderhoudsbeurt.

En niet te vergeten: het zeer intensieve gebruik door 120 kinderen, waaronder rolstoelers, gedurende 10 jaar!

Tien jaar vooruit en duurzaam worden

Met deze renovatie ronde welke hopelijk in 2020 voltooid kan worden, kan de Campus er weer 10 jaar tegen! En kunnen er weer vele honderden kinderen het onderwijs en de medische zorg krijgen die nodig hebben, om daarna een baan te zoeken of naar een vervolgopleiding te gaan.

Ook is het gemakkelijker voor de staf – wanneer er goede gebouwen zijn in goede staat zijn en hierover geen zorgen bestaan – om goede lokale donoren aan de Campus te verbinden, waardoor de Campus duurzaam wordt.

Deel dit bericht!

Sharing is caring...