Rapporten

Tussenrapportage drie beroepsopleidingen

Het betreft de volgende opleidingen op Campus Challenge

a. Tuinder/kweker
b. Monteur Tuk Tuk
c. Solar assemblage medewerker

En ook meer informatie over de geweldige ontwikkeling van de droentetuin.

Daling kindersterfte

18 vissersdorpen oostkust India

Eindverslag 01.10.14 – 31.03.18

RESULTATEN

  • Drinkwater voor 12.948 mensen
  • Voorlichting aan 4570 volwassenen en kinderen
  • Verbetering ‘ownership’
  • Verbetering ‘grijs’ water
  • 100% prenatale en postnatale zorg en inentingen
  • Verbetering open riolen
  • Verbetering afvalverwijdering
  • Betere samenwerking met lokale overheid en bedrijven

Beter voedsel voor de kids

Wendy Walrabenstein kwam naar de Campus en analyseerde in 2014 de voeding van de kinderen. Zij keek rond in de keuken, ging met de kok mee naar de markt en gaf adviezen over hoe het beter kan met de lokale producten. Ook deed zij een base line meting: alle kinderen werden gewogen, gemeten en hun bloedwaarden werden vastgesteld.

Daarna is Wendy een aantal keer terug geweest. En wat blijkt: de kinderen groeien veel nu beter, zijn veel gezonder en hebben veel meer energie! Met name de bloedarmoede is sterk afgenomen. Toen de koks en de ‘moeders’ dat hoorden, sprongen hen de tranen in de ogen!

Anno 2016 is Wendy bekend van radio, tv en internet vanwege haar voedingsadviezen. En gelukkig komt ze ook in november 2016 weer naar de Campus om ‘haar’ kinderen te zien en opnieuw te wegen en te meten. Wij zijn heel benieuwd en ontzettend blij dat Wendy dit doet!

Wil je lezen wat Wendy adviseerde: klik op de foto hiernaast voor de samenvatting van het onderzoek (opent in een nieuw tabblad). Het complete onderzoek kan je via deze link opvragen.

Wil je helpen met het voedsel voor de 150 kinderen die op de Campus wonen: stuur ons een mailtje of doneer via onze website! Voeding is een grote en iedere dag terugkerende kostenpost, maar niets is mooier dan deze kinderen te zien groeien en bloeien. Mede namens Wendy: alvast bedankt!